|
|
Registros recuperados : 189 | |
161. | | MACEDO, A. J. da S.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; EDVAN, R. L.; OLIVEIRA, J. S. de; PERAZZO, A. F.; SÁ, W. C. C. dos S.; PEREIRA. D. M. Silages in the form of diet based on spineless cactus and buffelgrass. African Journal of Range & Forage Science, v. 35, n. 2, p. 121-129, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
162. | | RESENDE, J. T. V.; MALUF, W. R.; RESENDE, F. V.; FARIA, M. V.; GONÇALVES, L. D.; NASCIMENTO, I. R. do; VARGAS, P. F.; BENITES, F. R. G.; SANTOS, E. M. dos. Seleção de genótipo de tomateiro resistentes à traça (Tuta absoluta) em função dos teores de acilaçúcares nos folíolos. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43° Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 21, n. 2, p. 357, jul. 2003. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
163. | | ALMEIDA, A. P. S. de; OLIVEIRA, C. S. de; SOUSA, C. N. de; SANTOS, E. M. C. dos; SILVA, E. P. da; MARQUES, M. A. da S.; SILVA, M. V.; OLIVEIRA, P. N. de; LIMA, R. A. de. Semiárido que encanta, juventude que comunica sua história na Paraíba. In: BATISTA, J. A. O.; CURADO, F. F.; NOTAROBERTO, M. C. G.; PACHECO, L.; FERREIRA, E. do C. L. (Ed.). Juventudes, identidades e saberes agroecológicos: relatos sobre experiência e diálogos entre o Pedagroeco e a Pedagogia Griô no Nordeste. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 5, p. 122-137. il. color. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
164. | | LIMA, P. R. de; ARAÚJO, C. de A.; CAMPOS, F. S.; MENEZES, V. G.; RIBEIRO, N. L.; ARAUJO, G. G. L. de; MENEZES, D. R.; MATOS, M. H. T. de; QUEIROZ, M. A. A.; SANTOS, E. M. Reductions in the water supply to crossbred Santa Inês ewes in the Brazilian semi-arid: apparent nutrient digestibility, water and nitrogen balance, and performance. Small Ruminant Research, v. 226, 107021, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
165. | | PEREIRA, P. H. B.; PEREIRA, G. A.; SANTOS, E. M; ARAUJO, G. G. L. de; CESAR NETO, J. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ALVES, J. P.; PERAZZO, A. F. Quantificação de microrganismos em silagem de palma forrageira cv. miúda (Nopalea cochenillifera Salm Dyck) com diferentes inoculantes. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia, GO. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia, GO: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
166. | | CRUZ, A. F. da; OLIVEIRA, J. S. de; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; SANTOS, N. S.; SOBRAL, G. de C.; VIEIRA, D. de S. Rendimento de carcaça de ovinos confinados com dietas a base de silagem de sorgo realocada e níveis de concentrado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 32., 2023, Natal. Anais... Natal: UFERSA, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
167. | | RESENDE, J. T. V. de; FARIA, M. V.; SALAVADOR, E. D.; RESENDE, F. V.; MALLMANN.; DENEGA, S.; SANTOS, E. M. dos; ALMEIDA, D. D. de; VARGAS, P. F.; QUARTIERO, A.; MERCEDES, R.; MORAES, T. P. Utilização de resíduos agroindustriais como substrato na produção de mudas de tomateiro. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 412, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
168. | | SILVA, T. S.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; CAMPOS, F. S.; GODOI, P. F. A.; GOIS, G. C.; PERAZZO, A. F.; RIBEIRO, O. L.; TURCO, S. H. N. Water intake and ingestive behavior of sheep fed diets based on silages of cactus pear and tropical forages. Tropical Animal Health and Production, v. 53, n. 2, 244, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
169. | | SOARES, R. L.; OLIVEIRA, J. S. de; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, F. N. de S.; GOMES, P. G. B.; JUSTINO, E. da S.; PEREIRA, D. M.; CAVALCANTI, H. S.; LEITE, G. M.; TORRES JÚNIOR, P. da C.; SANTOS, M. A. C.; VIANA, N. B. Corn grain rehydration methods: water vs. cactus pear in the diet for feedlot lambs. Small Ruminant Research, v. 230, 107151, Jan. 2024. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
170. | | ROZANE, D. E.; PAULA, B. V. de; MELO, G. W. B. de; SANTOS, E. M. H. dos; TRENTIN, E.; MARCHEZAN, C.; SILVA, L. O. A. da; TASSINARI, A.; DOTTO, L.; OLIVEIRA, F. N. de; NATALE, W.; BALDI, E.; TOSELLI, M.; BRUNETTO, G. Compositional nutrient diagnosis (CND) applied to grapevines grown in subtropical climate region. Horticulturae, v. 6, n. 3, e56 2020. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
| |
171. | | ARAUJO, G. G. L. de; ARAÚJO, C. de A.; GOIS, G. C.; MAGALHÃES, A. L. R.; NOVAES, J. J. da S.; RODRIGUES, J. M. da C. da S; GUIMARÃES, Y. S. R.; PERAZZO, A. F.; SILVA, T. G. F. da; SANTOS, E. M. dos; CAMPOS, F. S. Fermentation profile, aerobic stability, chemical and mineral composition of silages of mango combined with cocoa pod husk meal. Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e194267, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
172. | | SANTOS, F. N. S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S.; MEDEIROS, G. R.; ZANINE, A. M.; ARAUJO, G. G. L. de; PERAZZO, A. F.; LEMOS, M. L. P.; PEREIRA, D. M.; CRUZ, G. F. L.; PAULINO, R. S.; OLIVEIRA, C. J. B. Fermentation profile, microbial populations, taxonomic diversity and aerobic stability of total mixed ration silages based on Cactus and Gliricidia. The Journal of Agricultural Science, v. 158, n. 5, p. 396-405, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
173. | | CARVALHO, G. G. P.; REBOULÇAS, R. A.; CAMPOS, F. S.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; GOIS, G. C.; OLIVEIRA, J. S. de; OLIVEIRA, R. L.; RUFINO, L. M. de A.; AZEVEDO, J. A. G.; CIRNE, L. G. A. Intake, digestibility, performance, and feeding behavior of lambs fed diets containing silages of different tropical forage species. Animal Feed Science and Technology, v. 228, p. 140-148, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
174. | | GODOI, P. F. A.; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAUJO, G. G. L. de; MELO, A. A. S. de; SILVA, T. S.; GOIS, G. C.; SANTOS, K. C. dos; NASCIMENTO, D. B. do; SILVA, P. B. da; OLIVEIRA, J. S. de; SANTOS, E. M.; SILVA, T. G. F. da; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; VOLTOLINI, T. V.; CAMPOS, F. S. Chemical properties, ruminal fermentation, gas production and digestibility of silages composed of spineless cactus and tropical forage plants for sheep feeding. Animals, v. 14, 552, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
175. | | NASCIMENTO, R. R. do; EDVAN, R. L.; NASCIMENTO, K. dos S.; BARROS, D. M. A.; BARROS, L. de S.; CAMBOIM, L. F. R.; SILVA, T. P. D. e; MIRANDA, R. de S.; ARAÚJO, M. J. de; LIMA NETO, A. F.; BEZERRA, L. R.; SANTOS, F. N. de S.; SANTOS, E. M.; LIMA, S. B. P. de. Characterization of melon, (Cucumis melo L.) silage with different biomass mixtures and dry matter contents. Agriculture, v. 13, n. 8, 1536, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
| |
176. | | NOBRE, I. de S.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; CARVALHO, G. G. P. de; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; OLIVEIRA, J. S. de; RIBEIRO, O. L.; TURCO, S. H. N.; GOIS, G. C.; SILVA, T. G. F. da; PERAZZO, A. F.; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; SANTOS, F. N. de S.; CAMPOS, F. S. Cactus pear silage to mitigate the effects of an intermittent water supply for feedlot lambs: intake, digestibility, water balance and growth performance. Ruminants, v. 3, n. 2, p. 121-132, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
177. | | CRUZ, G. F. de L.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; AZEVEDO, P. S. de; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; PANOSSO, N. M.; PERAZZO, A. F.; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; LIMA, A. G. V. de O.; OLIVEIRA, J. S. de. Carcass traits and meat quality of goats fed with cactus pear (Opuntia ficus indica Mill) silage subjected to an intermittent water supply. Scientific Reports, v. 13, 855, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
178. | | SANTOS, A. P. M. dos; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; ZANINE, A. M.; PINHO, R. M. A.; FERREIRA, D. de J.; MACEDO, A. J. da S.; ALVES, J. P. Effect of urea on gas and effluent losses, microbial populations, aerobic stability and chemical composition of corn(Zea mays L.) silage. Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias UNCuyo, v. 53, n. 1, p. 309-319, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
179. | | SANTOS, A. P. M. dos; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; ZANINE, A. de M.; PINHO, R. M. A.; CRUZ, G. F. de L.; FERREIRA, D. de J.; PERAZZO, A. F.; PEREIRA, D. M.; SANTOS, F. N. de S. Effect of inoculation with preactivated Lactobacillus Buchneri and urea on fermentative profile, aerobic stability and nutritive value in corn silage. Agriculture, v. 10, n. 8, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
180. | | CARVALHO, G. G. P. de; FREITAS, P. M. D. de; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; RODRIGUES, T. C. de C.; ARAÚJO, M. L. G. M. L. de; ASSIS, D. Y. C. de; ROÇA, R. de O.; DELBEM, N. L. C. de; LOMELE, R. L.; LEITE, L. C.; RODRIGUES, C. S. Effects of pearl millet silage ammoniation with urea on carcass and meat quality of lambs. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, v. 102, p. 1154-1166, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
Registros recuperados : 189 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
28/02/2011 |
Data da última atualização: |
24/09/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LOBO, R. N. B.; FACO, O.; LOBO, A. M. B. O.; VILLELA, L. C. V. |
Afiliação: |
RAIMUNDO NONATO BRAGA LOBO, CNPC; OLIVARDO FACO, CNPC; ANA MARIA BEZERRA OLIVEIRA LÔBO; LUCIANA CRISTINE VASQUES VILLELA, CNPC. |
Título: |
Brazilian goat breeding programs. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Small Ruminant Research, v. 89, n. 2/3, p. 149-154, Abr. 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Historically, several goat breeds and types have been introduced into Brazil with the intention of increasing goat production efficiency. Selection and multiplication of genotypes appropriate to several production systems found in the country have been important to the development of the goat sector in Brazil. Until 2002 there were no formal breeding programs for goats in the country. Attempts for genetic improvement were concentrated in animal importations and in isolated crossbreeding. This paper assesses the main aspects of goat production in Brazil and presents the establishment of breeding programs for meat and dairy goats. Breeding Program for Meat Goats and Sheep (GENECOC) were started in 2003 with the objective of supporting breeders on the utilization of the available genetic resources to optimize their production systems. Nowadays only seven flocks of goats are enrolled in this program. These flocks are located in States of Ceará (Northeast region), Paraná and Rio Grande do Sul (South region). In 2005, EMBRAPA (Empresa Brasilerira de Pesquisa Agropecuaria), the Brazilian Agricultural Research Corporation, started the Dairy Goat Breeding Program. The program aimed to structure the dairy goat national databank and conduct the progeny tests for the main dairy breeds raised in the country. Semen from five Saanen, three Anglo-Nubian and two French Alpine goats was collected and distributed among 15 collaborator flocks. Official Dairy Control Tests have been accomplished in eleven flocks in the states of Minas Gerais, Rio de Janeiro and São Paulo Southeast region). Many difficulties were faced in the implementation of goats breeding programs in Brazil. The results are not readily available, but the perspectives are promising. Goat breeders: interest has been increasing and the actions have been expanded to other regions of the country, while a large number of institutions have shown interest in collaborating with these breeding programs. MenosAbstract: Historically, several goat breeds and types have been introduced into Brazil with the intention of increasing goat production efficiency. Selection and multiplication of genotypes appropriate to several production systems found in the country have been important to the development of the goat sector in Brazil. Until 2002 there were no formal breeding programs for goats in the country. Attempts for genetic improvement were concentrated in animal importations and in isolated crossbreeding. This paper assesses the main aspects of goat production in Brazil and presents the establishment of breeding programs for meat and dairy goats. Breeding Program for Meat Goats and Sheep (GENECOC) were started in 2003 with the objective of supporting breeders on the utilization of the available genetic resources to optimize their production systems. Nowadays only seven flocks of goats are enrolled in this program. These flocks are located in States of Ceará (Northeast region), Paraná and Rio Grande do Sul (South region). In 2005, EMBRAPA (Empresa Brasilerira de Pesquisa Agropecuaria), the Brazilian Agricultural Research Corporation, started the Dairy Goat Breeding Program. The program aimed to structure the dairy goat national databank and conduct the progeny tests for the main dairy breeds raised in the country. Semen from five Saanen, three Anglo-Nubian and two French Alpine goats was collected and distributed among 15 collaborator flocks. Official Dairy Control Tests have been ac... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Brasil; Caprino leiteiro; Genetic evaluation. |
Thesagro: |
Carne; Genética animal; Leite de cabra; Melhoramento genético animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal genetic resources; Animal genetics; Brazil; Goat milk; Meat. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02790naa a2200301 a 4500 001 1879453 005 2019-09-24 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLOBO, R. N. B. 245 $aBrazilian goat breeding programs.$h[electronic resource] 260 $c2010 520 $aAbstract: Historically, several goat breeds and types have been introduced into Brazil with the intention of increasing goat production efficiency. Selection and multiplication of genotypes appropriate to several production systems found in the country have been important to the development of the goat sector in Brazil. Until 2002 there were no formal breeding programs for goats in the country. Attempts for genetic improvement were concentrated in animal importations and in isolated crossbreeding. This paper assesses the main aspects of goat production in Brazil and presents the establishment of breeding programs for meat and dairy goats. Breeding Program for Meat Goats and Sheep (GENECOC) were started in 2003 with the objective of supporting breeders on the utilization of the available genetic resources to optimize their production systems. Nowadays only seven flocks of goats are enrolled in this program. These flocks are located in States of Ceará (Northeast region), Paraná and Rio Grande do Sul (South region). In 2005, EMBRAPA (Empresa Brasilerira de Pesquisa Agropecuaria), the Brazilian Agricultural Research Corporation, started the Dairy Goat Breeding Program. The program aimed to structure the dairy goat national databank and conduct the progeny tests for the main dairy breeds raised in the country. Semen from five Saanen, three Anglo-Nubian and two French Alpine goats was collected and distributed among 15 collaborator flocks. Official Dairy Control Tests have been accomplished in eleven flocks in the states of Minas Gerais, Rio de Janeiro and São Paulo Southeast region). Many difficulties were faced in the implementation of goats breeding programs in Brazil. The results are not readily available, but the perspectives are promising. Goat breeders: interest has been increasing and the actions have been expanded to other regions of the country, while a large number of institutions have shown interest in collaborating with these breeding programs. 650 $aAnimal genetic resources 650 $aAnimal genetics 650 $aBrazil 650 $aGoat milk 650 $aMeat 650 $aCarne 650 $aGenética animal 650 $aLeite de cabra 650 $aMelhoramento genético animal 653 $aBrasil 653 $aCaprino leiteiro 653 $aGenetic evaluation 700 1 $aFACO, O. 700 1 $aLOBO, A. M. B. O. 700 1 $aVILLELA, L. C. V. 773 $tSmall Ruminant Research$gv. 89, n. 2/3, p. 149-154, Abr. 2010.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|